Το Ινστιτούτο Διεθνών Αναπτυξιακών και Στρατηγικών Μελετών (ΙΔΑΣΜΕ) ιδρύθηκε τον Ιούλιο του 2008, ως Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία, σύμφωνα με τις Διατάξεις των Άρθρων 741-784 ΑΚ, με Κοινωφελή Σκοπό, χωρίς οικονομικό όφελος.

Αποστολή του ΙΔΑΣΜΕ είναι:

  1. Να προστατεύει με οποιονδήποτε τρόπο την ανθρώπινη ζωή και αξιοπρέπεια και να προωθεί την έννοια της Εθελοντικής προσφοράς και της Κοινωνικής Αλληλεγγύης,
  2. Να αναπτύσσει δράσεις σε περίπτωση φυσικών καταστροφών ή άλλων Εκτάκτων Καταστάσεων στην Ελλάδα και το Εξωτερικό.
  3. Να προάγει Εθελοντικά και με κάθε δυνατό μέσο, την Οικονομική και Κοινωνική Πρόοδο των Μειονεκτούντων τμημάτων του πληθυσμού.
  4. Να αναπτύσσει δράσεις που σε συνεργασία με Τρίτους (Χώρες Μέλη της Ενωμένης Ευρώπης και με άλλες Χώρες) να αποσκοπούν στη βελτίωση Κοινωνικά, Οικονομικά και Πολιτιστικά, πληθυσμιακών συνόλων της Ελλάδας και λοιπών Χωρών.
  5. Να προτείνει δράσεις που θα βελτιώνουν την Ικανότητα και Ετοιμότητα των εμπλεκομένων Φορέων να αναπτυχθούν μέσα από δραστηριότητες Εκπαίδευσης, Επιμόρφωσης και κατάλληλης Τεχνογνωσίας για παροχή Επείγουσας ή όχι, Ανθρωπιστικής, Επισιτιστικής, Πολιτιστικής, Αναπτυξιακής και γενικά κάθε είδους βοήθειας προς πληθυσμούς Αναπτυσσομένων ή Ανεπτυγμένων Χωρών, προκειμένου να συντελέσουν στην Πολιτιστική, Οικονομική και Κοινωνική Ανάπτυξη και Πρόοδο αυτών.
  6. Να συμμετέχει σε Προγράμματα Έρευνας και Τεχνολογίας και να Εκπονεί κάθε είδους Επιστημονικών Μελετών.
  7. Να υλοποιεί ή και να συμμετέχει στην Οργάνωση Εκπαιδευτικών Σεμιναρίων, Ημερίδων, Εκδηλώσεων Επιμόρφωσης, Ανταλλαγών και Μεταφοράς Τεχνογνωσίας.
  8. Να χρηματοδοτεί και να υποστηρίζει κάθε φύσης Επιστημονικές και Οικονομικές ή άλλες δραστηριότητες, προς την κατεύθυνση της επίτευξης του σκοπού της.
  9. Να δημιουργεί Ομάδες Εργασίας / Δεξαμενές Σκέψης Πολιτικού, Κοινωνικού, Οικονομικού Προβληματισμού (Political, Social, Economic Think Tank).

Διοίκηση

Το ΙΔΑΣΜΕ διοικείται από Πενταμελές (5) Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο εκλέγεται μετά από μυστική ψηφοφορία, μεταξύ των Τακτικών Μελών.